Mooie dingen – Mooie mensen

Een poep en een scheet
juni 20, 2022
Jenny Arean en Brigitte Kaandorp op Ameland – De perfecte combi
juli 15, 2022
Een poep en een scheet
juni 20, 2022
Jenny Arean en Brigitte Kaandorp op Ameland – De perfecte combi
juli 15, 2022

Zit je dan...op een terras ergens in het centrum van Leeuwarden.
Toegegeven dat Leeuwarden toen ik erdoor heen liep best een mooie stad is met al die grachten en terrasjes die er aan vastgekoppeld zitten. Het geeft een soort vredig gevoel.

Datzelfde vredige gevoel had ik toen ik op het terras zat dus. De afgelopen 3 weken heb ik naast de studie filiaalmanager die ik doe, de kans gekregen van mijn baas om ook het diploma sociale hygiëne te doen. Dat betekende meer druk op de ketel voor mij en zeker ook extra druk deze te behalen aangezien de kosten werden betaald. Dus na afloop van het werk deed ik vrijwel niets anders dan lezen, leren, filmpjes kijken en herhalen, de kracht zit hem immers in dat laatste.

Wandelend langs de zee met de oortjes in om ook daar de filmpjes qua geluid te beluisteren. Zelfs op het Madness festival waar ik ( ja..zelfs ik... ) te vinden was had ik overdag oortjes in of mijn boek mee.

Honderden mensen vlogen daar voorbij, waggelend van de drank, genietend, lachend en dansend. Ik zat op een kleine bistro stoel aan een bistro tafeltje ergens achterin met een goed overzicht en keek af en toe even op vanuit m'n boek of keek de menigte in terwijl ik de oortjes in had en de dame van de cursus mij wederom weer van alles aan het vertellen was.

Ondanks de drukte, hectiek en muziek was het stil...

4 juli 2022 om 11.45 was mijn examen in Leeuwarden, zo had ik die zelf ingepland en de avond ervoor was er toch iets bijzonders. Dat gebeurd je niet zo vaak maar ik ontmoette een oude ziel. Ik zou kunnen zeggen: "Ik heb je eerder gezien of heb ik jou niet ergens al eerder ontmoet", maar dat zijn dan natuurlijk afgezaagde zinnen maar feit is wel dat het zo was.

Ik keek in haar ogen en zag een zielsverwant, ik zag een oude ziel die me in mijn ogen keek maar dan IN m'n ogen keek. Ik besloot het gesprek met haar aan te gaan omdat het voor mij een "bekende" was. Vertrouwd...

Ik hoefde me geen zorgen te maken of er wel of geen klik was, ik hoefde me niet anders voor te doen. Ik hoefde alleen maar mezelf te zijn en zij ook...

Ook is het zo dat ik me realiseerde dat de komst van deze oude ziel niet blijvend hoefde te zijn. Kort en krachtig zou ook een smaakje kunnen wezen. En misschien staat de volgende ontmoeting pas over 20 jaar gepland of helemaal niet zelfs. En dat is ook ok. Het is immers allemaal ok. Maar het gaf me een gevoel van rust die ik steeds meer ervaar hier natuurlijk op Ameland maar misschien nu wat extra nodig had een dag voor m'n examen.

Enfin, de dag van het examen maakte z'n entree en ik was rustig en kalm. Ik was voorbereid. Net als toen ik 19 jaar was en ik voor de spiegel stond mezelf aankijkend om mijn rijbewijs te halen en mezelf moed insprak deed ik dat ook nu weer. "Erwin, je gaat heen met 1 doel en dat is het examen halen, je gaat de vragen goed lezen en begrijpen en daarna beantwoorden en...je gaat slagen voor dit examen. Je bent rustig en kalm en voorbereid dus maak je geen zorgen. Het komt goed".

Ik was en ben mijn eigen coach, mijn eigen mentor en mijn eigen adviseur. Ik ben zelfs mijn eigen psycholoog en metgezel. Gelukkig kan ik het goed met mezelf vinden!

En zo geschiedde dat ik dus rustig op het terras zat in Leeuwarden, kalm en beheerst en ...geslaagd!
Mijn doel waarvoor ik kwam had ik bereikt. En zeker kwam dit door de vele voorbereidingen zoals lezen, leren, lezen, leren en herhalen...

Maar ik weet ook wel zeker dat het mede kwam door de ontmoeting met de oude ziel aan de balie die avond ervoor.
Het laatste beetje dat ik nog nodig had om alles rond te maken.

En misschien zie ik haar weer en misschien ook niet en mocht ze dit lezen...

Dank je...
Dank je wel dat je er even was...op het juiste moment